"Uitslapen pup"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Goedemorgen allemaal!

 

Ik wil graag jullie tips en advies vragen. Zal het zo volledig mogelijk proberen te vertellen, want zie vaak dat er nogal snel een eigen invulling aan gegeven wordt. Ik vraag dus ook om tips en advies ;). 

 

Enzo slaapt in de bench. Hier hebben wij voor gekozen i.v.m. puppyveiligheid (niet ieder huis is hetzelfde), speelgoed kleine kinderen wat wij hebben laten staan en waar hij overdag goed vanaf blijft omdat wij hem dit nu aanleren en gewoon onze keuze. 

 

Dit doet hij vanaf het begin hartstikke goed. Hij gaat zelf de bench in als we gaan slapen (rond 23u, soms eerder soms later) en ziet dit overdag ook als zijn veilige plek en gaat er zelf in liggen. We hebben dit ook rustig opgebouwd, zoals hier aangegeven is (deurtje 1sec dicht, af en toe wat lekkers erin verstoppen, 1e week heb ik ernaast gelegen en rustig afgebouwd tot ik aan einde van de kamer lag). 's Avonds gaat hij dus de bench in en hij slaapt door. Het enige waar ik dus advies over vraag is dit: als hij 's ochtends wakker wordt, laten wij hem meteen plassen (is dan 1e keer na bedtijd). Dit is vaak 5.00u of 6.00u (eerder richting de 5). Helemaal prima want hij doet het al goed. Het nadeel is dat hij daarna vrolijk zijn bench ingaat, maar als ik dan terug naar bed ga (en we hebben nu vakantie allemaal dus best wenselijk ;) ) dan blijft hij blaffen. Dit durf ik niet aan qua buren en de kinderen worden dan wakker. 

 

Ik lig nu op de bank en hij is gelijk gaan slapen in de bench. Hiervoor lieten we hem eruit (bleven zelf beneden) en dat ging ook goed maar we zouden het gewoon graag met een uurtje of anderhalf willen rekken. Mijn vragen:

 

- Mogen wij dit nu al verwachten van hem? Hij is 3,5 maand. 

- Is op de bank gaan liggen en hij in de bench dan een goede "training" of doen we hier niet goed aan? Al is hij gewoon stil en gaan slapen zonder moeite. 

- Ik heb veel gelezen over een wekker zetten en hem voor zijn, maar hij is soms om 6u wakker en dat vind ik al super knap dus daar profiteren we van haha.

 

Terwijl ik dit typ weet ik zelf het antwoord al :) want hij slaapt nu lekker verder... als ik geen muggen om mij heen had, zou ik ook lekker verder slapen ;). 

 

Oja voor alle duidelijkheid. Op latere leeftijd slaapt hij niet meer in de bench. Het is puur voor nu en gaat super goed. 

 

Verder is het echt genieten (sowieso) en een heerlijke pup! :D 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Gaat zeker al heel goed met je pup! hp-thumbsup

 

Wbt het vroege 'opstaan' van je pup.. Hier hadden we dat ook en wat bij ons hielp was de pup uit de bench laten, je bent het van plan op latere leeftijd en je geeft aan dat het goed gaat overdag. Je kan het voor die uurtjes proberen? Eventueel met een camera zodat je de eerste paar dagen ziet wat hij doet. Of ook dit tweede moment opbouwen zoals je eerder hebt gedaan, langzaam richting deur.. Verder zou ik het niet weten, wellicht dat iemand anders nog tips heeft hp-smile

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Bedankt! Ja dat kan natuurlijk ook, even alleen laten. Dat is misschien nog een optie! Als wij van huis zijn, gaat hij nu nog wel in de bench, maar als we boven zijn (kids in bad, bed brengen of boven poetsen) is hij wel gewoon los uiteraard. 

 

Nu zijn we gewoon thuis dus why not

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je hebt al een heerlijke pup, slaapt lekker en vind de bench een goed plekje....en wat ik nu ga vertellen zal je niet leuk vinden, hahaha, heb twee honden, een een ijsberende hond die zomers zodra het licht wordt eruit wil, naar buiten en een beer die de ochtend nog wel een kwartiertje langer wilt slapen, je hebt vroege honden en langsslapers......en een pup wil eruit, uit de bench zodra het licht wordt....en strijk over je hart, ga er uit, pak een kop koffie, wandel even met de pup, speel, geef eten en hij is weer rustig, en als het straks smorgens donkerder wordt en je pup ouder dan komt tie niet meer zo vroeg....je hebt vakantie, smiddags even in de tuin als de pup ligt te slapen, neem jij ook even je tijd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En je doet het heel goed hoor.....hier ook de bench voor de nacht gebruikt, voor Ogin, weliswaar maar twee weekjes, doet er niet toe, een pup kan je niet alleen laten als je zelf boven verder gaat slapen, ga dan na het plasje van je hond op de bank liggen zo kan je toch even verder slapen zeker als je pup ook verder slaapt....en ja het zijn hier nog steeds vroege honden.    Swinters heb ik het wat makkelijker.smile   Dan is het nog donker om zzes uur.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je hond heeft de hele nacht alleen geslapen. Zijn dag begint als jullie beneden komen. Ook al ga je daar slapen, jouw aanwezigheid is er, en dat is al genoeg. Hij vindt het waarschijnlijk niet te verkroppen als hij weer verder moet met alleen slapen! Dat zal vast beter gaan als hij ouder wordt.

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

" Je hond heeft de hele nacht alleen geslapen.
Zijn dag begint als jullie beneden komen.
Ook al ga je daar slapen, jouw aanwezigheid is er, en dat is al genoeg.
Hij vindt het waarschijnlijk niet te verkroppen als hij weer verder moet met alleen slapen!
Dat zal vast beter gaan als hij ouder wordt. "

Haha ja alleen hopen wij ooit beneden te komen na 6en ipv om 5uur ;). Dan mag de dag zeker beginnen. Doen we nu ook al he, we laten het van hem afhangen.

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

Dat komt helemaal goed joh! Ik snap heel goed dat het nu even niet zo handig is ivm vakantie en buren en kinderen wink

 

Je pup is actief en blij omdat het weer dag is en 'moet' nog leren dat dat niet automatisch actie betekent. Voor je het weet slaapt hij gewoon door als je beneden komt en kan je hem smeken naar buiten te gaan om te plassen innocent

 

Als je toch gewoon liever in bed slaapt dan kan je hem die laatste uurtjes ook mee naar boven nemen. De basis zit er al in (wat op die leeftijd al heel fijn is) wbt slapen, zindelijk en bench. Of je nu bij hem beneden slaapt of hem tijdelijk mee naar boven zou niet zo'n probleem meer moeten worden. Hij is blij dat jij er weer bent en waar dat jullie dan zijn is niet zo belangrijk, als het maar samen is.

 

Hij klinkt echt als een heerlijk pupje! En probeer een beetje op jezelf te vertrouwen, want volgens mij wist je (aan het einde van je bericht) eigenlijk al dat jullie zo een prima oplossing hebben ;) Al is bevestiging natuurlijk altijd fijn.

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Bedankt voor jullie lieve en eerlijke reacties. Ik hoop inderdaad ook op wat langere nachtjes in de winter. 

 

Komt helemaal goed! En klopt, het is een heerlijke pup :D

honden page profiel AnnewilAnnewil

Wat een herkenning! Wat wij doen met onze pup. Mijn man gaat er om 5 uur uit om naar zijn werk te gaan en dat is voor mij nou net iets te vroeg. Pup wordt natuurlijk wakker en wil eruit. Mijn man brengt de pup naar buiten voor een plas en vervolgens slaapt de pup verder op onze slaapkamer. Hopelijk kunnen we dat als ze ouder wat bij schaven want het was niet de bedoeling een hond op de slaapkamer. Nu is dat bij ons heel makkelijk want de slaapkamers zijn beneden en de woonkamer is boven dus je loopt toch iets eerder de slaapkamer in. Heel veel succes met jullie pup en hopelijk rekt ie de nachten wat langer.

honden page profiel MitaMita

honden foto van Mita

Ik merkte trouwens wel echt een groot verschil tussen de pups die beneden sliepen en de pups die vanaf 8 weken op bed lagen. Die laatste konden veel langer door slapen.

 

Als ik moet gokken zou ik zeggen dat dat komt omdat die laatste alles voelen. Hoe diep je slaapt, wanneer je even naar de wc moet en weer naar bed gaat en wanneer je echt opstaat. Natuurlijk heb ik wel eens midden in de nacht buiten gestaan met een pup die uiteindelijk alleen maar wilde spelen, maar dat viel in het niet bij hoe snel en lang die pups door konden slapen.

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

Hier een pup van 4,5 mnd. Hij wordt ook 's morgens tussen 5 en 6 wakker. Dan is het even laten plassen en poepen en daarna gaat hij weer in zijn mandje in de ren liggen. Deurtje open en hij slaapt zo weer een paar uurtjes. Soms ga ik terug naar bed of ik ga aan de tafel zitten bv te lezen.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Saskia,

zelf zou ik de pup s'ochtends heel vroeg uitlaten.

Verder negeren.

behalve belonen als je pup zin behofte buiten doet.

Anders vindt de pup het wel al erg gezellig om 5.00

En na het uitlaten  weer in de bench.

Als het lukt zou ik de bench of evt in combinatie met een puppy ren je pup in een ruimte verder laten slapen waar gordijnen

dicht zijn en nog blijven.

Dus ivm de zomertijd kunstmatig donker houden.

Dat scheelt vaak ook. 

Ik zou de pup niet nu ook op de slaapkamer gaan laten slapen met 3,5 omdat je het later ook niet wilt..

En wat fijn dat de bench voor nu een tijdelijke oplossing is.

Gefeliciteerd trouwens met jullie pup!!!

Ps wat een lieve foto's op je profiel.

echt een knapperd!!!!

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Bedankt voor de fijne reacties! 

 

Mee naar boven gaan we niet doen, zie dat niet zo zitten met 2 kleine kinderen plus het tillen straks. 

We gaan er gewoon braaf uit. Als het nog donker is en hij blaft of piept dan gaat hij met gemak terug de bench in dus denk echt dat daglicht de boosdoener is. 

 

Thanks! Zal even een nieuwe foto plaatsen

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

513240.jpg

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Ik denk dat hier boven al veel tips staan. De enige aanvulling die ik kan geven, is een deken over de bench doen. Je hebt ook speciale benchhoezen, maar een deken werkt prima. Zo blijft het er iets langer donker. 

Natuurlijk moet de pup het ook oke vinden, want Lahja vond het dan bv leuk om dat deken door een klein gaatje in de bench te trekken

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

Ja we hebben er een deken over. Bedankt voor je reactie.

honden page profiel ElianeEliane

Honden zijn polyfasische slapers....

 

Dat betekent dat een hond zijn slaap neemt, verdeelt over meerdere keren per 24u. Integenstelling tot de mens.

Dus jouw pup heeft x aantal uurtjes geslapen en wordt wakker van de drang om zijn behoeftes te doen.

Maar dan is wakker, wakker natuurlijk.

Uiteindelijk past een hond zich aan het ritme van de mens aan. De ene al wat sneller dan de andere.

Maar eens wakker en dan in de bench....geen bezigheid, geen plek om te bewegen....dan gaan ze blaffen.

Geef hem ruimte en bezigheid.

Karton is een dankbaar materiaal....mogen ze lekker hun tandjes inzetten en slopen....hoe leuk is dat!

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik snap wat je schrijft. Niets zo lekker als even uitslapen, zeker met een vermoeiende pup in huis. Moet eerlijk zeggen dat ik zelf altijd de pup mee nam naar de slaapkamer en lekker met pup in bed kroop. Nu nog steeds rennen de twee volwassen honden naar boven zodra mijn vriend naar werk gaat. Lekker wakker worden met z'n allen in bed. Ik vind het heerlijk, maar je moet er maar net van houden.

Het is wel logisch dat ie wakker is na zijn eerste plas. Het is ochtend, hij heeft al een hele tijd braaf geslapen, hij zit vol met energie en wil dingen doen. Wat gebeurd er als je even een half uurtje met hem wakker blijft en hem lekker laat snuffelen en een hersenwerkje geeft, zodat ie moe wordt? Dan kan ie daarna de bench weer in en jij kunt (hopelijk) nog even liggen. :)

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

" Ik snap wat je schrijft. Niets zo lekker als even uitslapen, zeker met een vermoeiende pup in huis. Moet eerlijk zeggen dat ik zelf altijd de pup mee nam naar de slaapkamer en lekker met pup in bed kroop. Nu nog steeds rennen de twee volwassen honden naar boven zodra mijn vriend naar werk gaat. Lekker wakker worden met z'n allen in bed. Ik vind het heerlijk, maar je moet er maar net van houden.
Het is wel logisch dat ie wakker is na zijn eerste plas. Het is ochtend, hij heeft al een hele tijd braaf geslapen, hij zit vol met energie en wil dingen doen. Wat gebeurd er als je even een half uurtje met hem wakker blijft en hem lekker laat snuffelen en een hersenwerkje geeft, zodat ie moe wordt? Dan kan ie daarna de bench weer in en jij kunt (hopelijk) nog even liggen. :-) "

Bedankt voor je reactie!

Wat er 's ochtends gebeurd: hij blaft of piept, 1 van ons gaat eruit en met hem naar buiten. Hij komt binnen en ploft ergens neer en slaapt verder ;) hahaha. 

 

Het is puur de bench. Hij gaat alleen de bench in 's nachts en als we overdag weg zijn (nogmaals: uiteindelijk de bedoeling dat hij los blijft). Als we de kinderen op bed leggen, dan blijft hij alleen beneden. De achterdeur staat dan voor de zekerheid wel open, maar we hebben dan ook een hele lange periode al geluk met het weer. Dan horen we hem 9 van de 10 niet en wacht hij tot we terug zijn. Een ander dingetje is dan het "alleen zijn" want soms blaft hij als we allemaal boven zijn maar lang niet altijd. 

 

Onze zoon is rond 6u wakker en mag om half 7 eruit. Ik zou half 7 daarom zo'n fijne tijd vinden. Vandaag was het 6.15u en daar is heel goed mee te leven. 5.00u is al wat minder hehe. 

 

We wachten het gewoon een paar maandjes af :) en anders keer los en terug naar boven.

honden page profiel Saskia en EnzoSaskia en Enzo

honden foto van Saskia en Enzo

" Ik snap wat je schrijft. Niets zo lekker als even uitslapen, zeker met een vermoeiende pup in huis. Moet eerlijk zeggen dat ik zelf altijd de pup mee nam naar de slaapkamer en lekker met pup in bed kroop. Nu nog steeds rennen de twee volwassen honden naar boven zodra mijn vriend naar werk gaat. Lekker wakker worden met z'n allen in bed. Ik vind het heerlijk, maar je moet er maar net van houden.
Het is wel logisch dat ie wakker is na zijn eerste plas. Het is ochtend, hij heeft al een hele tijd braaf geslapen, hij zit vol met energie en wil dingen doen. Wat gebeurd er als je even een half uurtje met hem wakker blijft en hem lekker laat snuffelen en een hersenwerkje geeft, zodat ie moe wordt? Dan kan ie daarna de bench weer in en jij kunt (hopelijk) nog even liggen. :-) "

Bedankt voor je reactie!

Wat er 's ochtends gebeurd: hij blaft of piept, 1 van ons gaat eruit en met hem naar buiten. Hij komt binnen en ploft ergens neer en slaapt verder ;) hahaha. 

 

Het is puur de bench. Hij gaat alleen de bench in 's nachts en als we overdag weg zijn (nogmaals: uiteindelijk de bedoeling dat hij los blijft). Als we de kinderen op bed leggen, dan blijft hij alleen beneden. De achterdeur staat dan voor de zekerheid wel open, maar we hebben dan ook een hele lange periode al geluk met het weer. Dan horen we hem 9 van de 10 niet en wacht hij tot we terug zijn. Een ander dingetje is dan het "alleen zijn" want soms blaft hij als we allemaal boven zijn maar lang niet altijd. 

 

Onze zoon is rond 6u wakker en mag om half 7 eruit. Ik zou half 7 daarom zo'n fijne tijd vinden. Vandaag was het 6.15u en daar is heel goed mee te leven. 5.00u is al wat minder hehe. 

 

We wachten het gewoon een paar maandjes af :) en anders keer los en terug naar boven.

Volgende forumvraag: puppy reu uit buitenland
^